søndag 11. januar 2015

Rett og slett urettferdig

Livet er og kan være urettferdig.
Men å kunne ha et verdig liv for enkelte i Norge ser ut som det er vanskelig.
Tenke seg: At du har en gutt som er skrekkelig uheldig og ødelegger seg og blir lam fra nakken og ned. Grunnen til dette er ikke viktig, det er resultatet som er viktig. Det å bygge en verdig hverdag igjen og komme tilbake til livet med verdighet er grunnlaget for det jeg vil skrive om her. Så egentlig så burde jeg henvendt meg til regjeringen/ statsministeren, men det gidder jeg faktisk ikke. For når vår nåværende statsminister sier: Dette har velgerne valgt så da kan de ikke klage på. Hva i svarten er det som skjer. Hun er da statsminister for de som ikke stemte på hennes parti også, samt alle de som ikke har stemt. Ja, jeg er en av de. Og så mye kritikk jeg har fått... du kan jo ikke si noe fordi du ikke har stemt. Ja, hva skal en stemme på da? Det er jo akkurat samme hvem som sitter i regjeringen for bedre blir det jo ikke. For hvem snakker opp for de som ikke når igjennom? Så da skal jeg komme til bunns med innlegget mitt.

Derfor skriver jeg:
Kjære folkevalgte normann!
Vet du dette og vil du isåfall virkelig sitte å se på urettferdigheten her i landet.... Det sendes milliarder ut av landet i bistand. Ja, masse er bra, men går alt til de som virkelig trenger det? Nei, er min påstand...
Og her har vi da en norsk gutt som ikke har muligheten til å jobbe. For det er jo det som teller nå, får du ikke jobb så får du heller ikke en verdig inntekt. Det er jo det dere på stortinget har bestemt at det skal være. Har dere virkelig tenkt igjennom dette? Neppe... fordi dere ikke har det innpå livet selv!
Kan du ikke jobbe så kan du råtne borti et hjørne. Er det slik vi skal behandle våre egne?
For her er problematikken at når en gutt som han her må betale mer i leie av en kommune enn hva han kunne ha betalt til egen bolig så blir det feil for meg. Siden det da er så lave overføringen til denne kommunen at gutten ikke får kommunalt lån så kan han bare betale mer i leie? For han har muligheten til å kjøpe selv, men mangler egenkapital.
Skal ikke uføretrygdene som har vært utsatt for en ulykke (som da ikke er NAVere) få lov å eie egen bolig lengre?
Så hva gjør en når en hører om en slik sak....?
Jo en blir irritert, oppgitt og forbanna på systemet og tenker at her får en gjøre noe. Så i dag har jeg satt inn 1000 kr inn på vedkommendes konto for å starte en kronerulling som en norsk kommune ikke kan klare å fikse. Jeg vil i alle mine fora publisere dette blogginlegget. Kanskje en skulle finne eposten til ordføreren i aktuelle kommune og sende vedkommende en link? Er det slik de vil at innbyggere skal behandles. 
For det er rett og slett SKAMMELIG at vi ikke kan ta bedre vare på våre egne her i landet.
Så nå må hver og enkelt folkevalgt snart se på speilbildet sitt.... og virkelig se på hva de ser!

Send meg en epost hvis DU vil bidra: jannew63@ymail.com

Da får du konto nr og personens navn.... 


4 kommentarer:

Tone Raen sa...

Kjempe fint innlegg, og det varmer en mors hjerte når andre bryr seg og kan se hva vi figther mot :) takk Janne :)

John Tore Kolstad sa...

hei. har ikke ord på hvor mye dette betyr for meg. takk for all støtten... er enig i alt som er skrevet...

Buglas design sa...

Ja slik kan en ikke bli behandlet i verdens rikeste land. Da må en stå opp og si ifra. Jeg krysser fingre for at du kommer i mål John Tore. Og gjør du det så skal jeg komme på besøk til deg og hilse på.

Janne Edenberg sa...

flott blogg, liker denne bloggen, men mye rat folk skriver anyway ja

du skulle hatt slik mal som her tilbudsvarer.blogspot.com
slik at det er enklere å bruke chrome nettleser