lørdag 13. august 2016

Hyttelørdag i regnværet

I går reiste jeg på hytta i regnvær, men med gode utsikter for at det blir penere vært søndag formiddag. Så får en se om det stemmer at været blir bedre. For her må det males et strøk til på pilarene som hytta står på. Vi er snart i mål med alt som ikke var gjort her nå etter 6 år. Men som vi koser oss med å få ting slik vi vil ha det.


Så i går kveld ble det godstolen da kroppen fortsatt er litt i dvalemodus etter gluteninntaket på søndag. Det tar tid å komme til krefter igjen. Oftest 3 uker på sofan. Men i går tenkte jeg at det er greit å reise på hytta for der tar jeg det litt mer med ro enn hjemme. Hjemme er det alltid noe en bør gjøre. Så gjør en det og da angrer en etterpå. 


Denne gangen hadde jeg ryddet i garnet hjemme og hadde med meg 2 poser med garn. Samt at jeg hadde vært å snauset litt hos yngste datteren. Hun strikker og da blir det igjen litt. En halv bærepose derfra ble det. Så nå blir det flere bestemortepper her. Første teppe er til gjeste senga i anekset. 

Så koste jeg meg med strikkepoden til Marthe og Marthe i går kveld.
Da hørte jeg at de omtalte oss (Strikkepaalandethansgarden) og det er jo så flott at de har hørt litt på oss. Jeg koser meg med å høre på de. Får alltid med meg episodene deres.
Og som jeg storkoser meg med å være sammen med Merete og spille inn strikkepodcast. Føler at jeg har masse å bidra med av kunnskap.
Og har jo en stor forkjærlighet for gamle teknikker som jeg også arrangerer kurs i. Har planer om å utvide konseptet og lage flere kursopplegg om dette. Neste trinn er å utvide for viderekomne innen hakking og gimping der jeg hittil har arrangert grunnkurs.
Og min store drøm er å arrangere heklesymposium med alle hekleteknikkene.
Men siden helsa ikke er grei så må det foreløpig være en drøm til jeg får med meg flere på laget som kunne tenkt seg å være med som guruer i prosjektet.

I går strikket jeg ferdig jakka til yngste barnebarnet i str 1 år. Den er fra "Den store guttestrikkboka" og heter 70 talls jakka. Den ble jeg så utrolig godt fornøyd med at denne blir det flere av. Jeg strikket den i Karisma fra Drops. Tittet litt på garnlageret mitt i går før jeg reiste og ser at det er mye garn av den tykkelsen der. Så det blir nok flere jakker, kanskje også noen i striper eller ruter. 


Men først er det å gjøre ferdig uglebuksa. Når jeg satt og strikket den ferdig i formiddag så oppdaget jeg at den var skjev. Når jeg begynte å finne ut hvorfor oppdaget jeg at ugla på ene beinet var strikket 7 masker feil. Så det ble nesten 16 masker øverst. Så da var det å finne motet og rekke ned igjen. 


Hit var jeg kommet når jeg oppdaget det. 


Så tenkte jeg at nå må du prøve å være litt smart. Det er kun det ene benet som er skjevt. så rekk det ned. Men ikke helt ned, bare til der det har blitt startet med å legge ut. Om starten blir litt bak på ene er det ingen som ser. Så gjort som sagt. I skrivende stund har jeg kun igjen 1 ugle før jeg er oppe ved skrittet igjen. Det går kjapt med magic loop syntes jeg. Så her har han far fått settpinnene mine og bruker de til blokkeringsbrett som han selger.

Her er link til mønsteret på uglebuksa: Uglebukse

Så da var det å hekle litt, strikke seg oppover igjen og lage litt middag. 
Og legge opp til eldste datteren sin mariusgenser i lys lilla med hvit mønster og mørk lilla som kontrast. 

3 kommentarer:

Merete Bratsberg Aae sa...

Hei, ser ut til at du koser deg på hytta. Godt å sitte med håndarbeid foran en vedfyrt ovn. Jeg er helt enig med deg at det var stas at Marthe&Marthe nevnte oss. De er jo min største inspirasjon. Og så blir jeg inspirert av deg, for du kan jo så vanvittig mye. Heklesymposium hadde vært gøy, kanskje jeg kan bidra med noe organisatorisk. Men jeg er ikke noe heklefantom. Går i det samme hele tida, oldemorsruter og primulaheklinga fra Arne og Carlos-boka.

Ha en fortsatt god helg på hytta!

Merete

Buglas design sa...

Takk 😊
Kost meg inne i dag og heklet 20 bestemorruter. Var kjekt med noe enkelt når jeg måtte rekke ned buksa.
Vi må ta en prat om heklesymposiumet. Det har jeg virkelig lyst til.

Ha en fin helg
Janne

Buglas design sa...

Takk 😊
Kost meg inne i dag og heklet 20 bestemorruter. Var kjekt med noe enkelt når jeg måtte rekke ned buksa.
Vi må ta en prat om heklesymposiumet. Det har jeg virkelig lyst til.

Ha en fin helg
Janne