tirsdag 9. desember 2014

Bakepensel

Jeg lærte å lage bakepenslet for 2 år siden og de er så supre så dermed deler jeg med andre som vil lage.
 
Tauet jeg bruker er sisal og kan kjøpes hos sløydetaljer på nettet.
Det er 8 mm tauet som er brukt her.
 
Slik blir de.
Den med sløyfe er ferdig vasket i oppvaskmaskinen.
Den har jeg brukt flittig disse 2 årene.
Spesielt er den super til å børste av gjærbakst med.
 
 
Klipp av 35 cm tau som da blir selve kosten og 50 cm til det som snurres rundt.
 
 
Del opp kordellene først.
 
 
Dra de ut slik at det ser ut som på bilde.
 
 
Legg tauet dobbelt og flis opp i de to endene.
 
 
Legg den oppflisede i en bue slik.
 
 
Legg den oppå den korte. Pass på at begge buene er på samme sted.
 
 
Snurr den lange enden rundt oppover mot buene.
 
 
Tre inn enden i bua.
 
 
Stram den andre enden så løkka går inn i der en har snurret rundt.
 
 
Her er den dratt godt nedi, klipp av det overflødige.
 
 
Klipp den enden som går nedover i samme lengde som resten.
 
 
Flis opp kordellene.
 
Putt den i oppvaskmaskinen så blir den ren og helt rett i tauet.
 
 
 

 
 
 
 

 



 
 
 


 



 


Ingen kommentarer: