torsdag 2. mai 2013

Ting må på strekk til 17. mai.......

Så da ble det ny bunadskjorte på eldste jenta i går. Siden eldste jentebarnebarnet har vokst fra sin bunad så fant jeg en som har hengt igjen i heimen etter forrige generasjon og den så ikke pen ut i overdelen. Hva gjør man da.... Tja, når det er en str 12 år så er det jo fult mulig å sy den om til henne i str 4 år.
 
Så jeg klipte og sprettet opp den gamle og snudde stoffet på overdelen fordi det er lerretsvev så den er lik på begge sider. Og vrangen er uten nupper og helt flott. Så da klipte jeg den så den er klar for å bli sydd i kveld. For siden vi skal på hytta i helgen så får en gjøre det ferdig så det er klart for å bli sendt sørover så det kan brukes til den store dagen. Det tar jo en ukes tid å få en pakke frem i dette landet for ikke å glemme hvor dyrt det er.
 
Detaljebilde fra skjorta.

Her er skjorta ferdig. Den er sydd selv fordi datteren ville ha den lengre enn originalen, den er 25 cm lengre og vil rekke på nedsiden av rumpa. Det er trist at de lager ting som etter 1900 tallet og ikke følger opp med å lage ting konfortabelt.
Men slik er jo bunadsverdenen...


Ingen kommentarer: