søndag 3. februar 2013

Bare elsker slike prosjekt....................


Der ting må først demonteres, så gjennomgås og finne ut hvordan en skal lage ting omigjen med det en da har.

Genser var siste prosjektet, men nå er det dette teppet. Det er samme personen som hadde genseren. Dette teppet ble funnet når de kjøpte seg en hytte. En person har heklet det sammen, men det ble nok dessverre ikke helt rett. Det er to deler og den ene var vrang og den andre rett.


Hele teppet, heklet sammen.

Deler av teppet. På den ene sees vrangen opp og den andre retten opp.

Er noen cm forskjell på størrelsen på firkantene. Det kan by på litt utfordringer...

Siden teppet er vasket feil så er garnet tovet. Det har resultet i at noen av midt stykkene har "revnet". 

Men her er det mye å bygge på. Tenker å lage noe litt spesielt så en kan splitte firkantene og hekle ting imellom. Men har ikke helt kommet frem til hva og hvordan enda. Har en del gammelt tynt garn som jeg kan benytte og det er omtrent alt av farger i teppet så det er ingen begrensinger der.

Dagen i dag (søndag 3. februar) har gått med til å legge opp, hekle, rekke opp, hekle på nytt, rekke opp, hekle igjen.......

Men nå er det bestemt hvordan teppet blir. Jeg valgte å hekle ensfargede ruter for at rutene med farger er de som er beholdt fra det gamle teppet. Og koksgrått som jeg har ganske mye av holder til hvertfall en 3-4 tepper. Samt at en så mørk farge som da skjuler at jeg hekler staver ytterst på de "nye" lappene og dobbelt staver på de "gamle". Det er opptil 4 cm forskjell på noen av firkantene. Så da ble det denne måten den enkleste å følge.

Da er alle lappene sprettet opp og lagt sammen for å se hvor mange "nye" lapper som må til. De får ligge slik mens jeg holder på for det er noen store og noen små. De må passe mot hverandre så teppet ikke blir bølgete. Så da er det 15 lapper igjen å hekle, men hekler nok sammen underveis.

Skal måle det å se hvor stor det blir, men tipper rundt 110 x 150 cm.
Mulig jeg hekler på en lengde til så det blir til et teppe å ha over seg, men tiden får vise hvor mye garn jeg har.

08.02.2013
Da starter jeg på de 5 siste lappene slik som teppet er nå. Det er 3 lapper jeg må reparere siden de er litt ødelagte, men med sytråd tror jeg det vil gå helt greit.
Har litt garn igjen så det er mulig jeg klarer en rekke til. Da blir det syv lapper til å hekle. Det er to dager med pendling så er de i boks.

Da var det lapper til alle hullene, men syntes teppet er litt lite så da dro jeg ut så det blir 7 lapper til å hekle.

Og da blir det 100 x 160 cm slik det ser ut her. Mulig jeg hekler en kant ytterste, men den blir nok ikke så veldig bred. Det ble halvstaver, staver og dobbeltstaver rundt, litt ymse her og der for å få det til å passe.

14. februar
ALLE lappene er ferdige så nå skal helga brukes til å hekle sammen... Så sant ikke denne bunadskjorta og båtgardinene roper høyere en det de gjør nå...

16. februar
Det har vært stille fra syrommet i dag så jeg har fått heklet sammen halve teppet. Godt at en er på god vei til å bli ferdig. Men koser meg med å hekle sammen. Blir litt vel varmt... 

17. februar 
Da skriver jeg siste dato på prosjektet for nå er det ferdig. 

Og jeg ELSKER fortsatt slike prosjekter og knekker gjerne på et til. Har flere restetepper jeg holder på med. Skal bli godt å bli kvitt enda mere restegarn. Haugen minsker liksom ikke særlig.3 kommentarer:

Veronica Habbestad sa...

Du er virkelig flink til å hekle, og tydeligvis veldig tålmodig. :)

Nina sa...

Du er helt utrolig!! Og så herlig det ble!! :) Elsker bestemorsruter, er noe av det koseligste jeg vet om :)

Lillian Wiestad sa...

Så flott. Skulle gjerne lært meg å hekle jeg også. Det er så mye fint :)