onsdag 31. oktober 2012

Prosjekt genser som er utslitt...

Har fått et oppdrag som går ut på å "redde" denne genseren. Det ser ut som om jeg skal klare det, med litt list og lempe. Det er et par utfordringer.

Her er genseren med deler av vrangborden med det nye garnet. Det er ganske likt... 

Ermene må byttes.

Her er den ene utfordringen, ikke noe blått garn, men er en maske som er røket her. Hvis jeg finner samme farge i garn så kan jeg fiske det. Fordelen er at det er et stykke opp til neste felt med blått både på bolen og på armene.

Her er en annen utfrodring, men jeg får jo masse rødt garn så det burde gå bra.

Så nå skal de strikkes ny bol først. Har telt maskene og er spent på om jeg klarer strikkefastheten. Det ser ut for at det er Per Gynt garn som er brukt. Så derfor valgte jeg Smart garnet fra Sandnes. Det var også dette som var best i farge. Når jeg får strikket bolen så skal den gamle klippes vekk og den nye maskes på. 

La opp 200 masker på pinne nr 3 og strikket vrangborden på ca 7cm, så la jeg ut til 217 masker som er det samme som på toppen av genseren der jeg skal maske den sammen. Det er strikkefatheten som da er i fokus for at genseren skal bli stor nok. 

4. november:
Da har jeg strikket 20 cm på bolen og sjekker at alt er på linje. Strikkefastheten stemmer helt på maska og dermed er bolen i akkurat samme størrelse.

30 cm igjen så er det sammen maskinen som gjelder.

5. november:
Strikket litt på genseren i kveld og er nå på 35 cm. Det går godt fremover så nå skal jeg telle antall masker på armene nede og oppe så jeg finner riktig antall masker. Så må jeg regne meg ut hvor ofte jeg skal legge ut på armene. Blir vel å legge opp ca 48 masker og så legge ut en god del over vrangborden.

7. november
Her syntes det at den nye delen er litt lysere, men skiller ikke så mye uten blits. Er oppe på lengden genseren har fra før, men ønsket er 10 cm lengre. Så da blir det litt strikking til før armene skal regnes ut og strikkes.

Armene har 50 masker nede som jeg skal begynne med å strikke en vrangbord på 7 cm med pinne nr 3, så leggesr jeg ut til 60 msker etter vrangborden og bytter til pinne nr 3,5. Så skal det legges ut 2 masker jevnt fordel til armen har 108 masker øverst. Og hvor lang skal armen være tro? Det må sjekkes før jeg kommer videre så det blir en arm som er "rett" i utlegget. Det fineste er å øke hver 4. omg på armer.

11. novermber og jeg er på vei hjem fra seminar.
I går strikket jeg ferdig armene. Så nå er jeg spent på å koble alt sammen. Blir nok kanskje i morra siden jeg har fri. Men har en del andre ting å gjøre så det får bli når det er gjort. 

12. november
Jeg har fått tak i blått garn som passer både i farge og tykkelse. Godt å ha gode venner som hjelper til.

Så da er snart alt klart for sammen masking, må strikke 4-5 omg til på armene. Og så er jeg superglad for at jeg ikke hørte på damen i butikken for hun mente jeg hadde nok med 8 nøster, men jeg har snart brukt 10.

Og så masker jeg sammen den ene armen og oppdager at det er 19 masker forskjell på de. Jeg har da telt bare den ene og det er den minste. Så nå må jeg tenke litt på hva jeg skal gjøre. Kan nok være best å strikke den største armen på nytt oppover, men må tenke litt.

Så nå er gode råd dyre..... Her sees det at det er 6 mønstre på den ene armen og 7 på den andre.

Da er den "store" armen ute. Litt pressing så skal jeg få den mindre. Bare å få til og strikke denne opp så de blir like brede. Så den som er for stor blir samme som den som har 19 masker mindre. Det bør gå. 

14. november og det nærmer seg slutten.
Bolen og ene armen er masket sammen, den andre må strikkes opp først. Håper det blir nogenlunde likt. 

Da er garn nønstene ferdig strøket. For å strikke av opprekksgarn uten å dra de ut blir helt håpløst og absolutt ikke pent. 

Godt med damp og bare dra det under strykejernete så blir garnet helt flott igjen. 

16. november
Da er genseren ferdig strikket. Utfordringen var å få en ikke for skarp overgang fra ny til gammel genser på armen. En liten bulk blir det alltid fordi det gamle strekker seg innover. Skal kjøpe balsam i morra så kan det være at jeg får det enda bedre. Er et typisk problem på slike prosjekter det her.

Så da er det tådfesting og isying av armene igjen. På armen må jeg holde litt igjen fordi det armhullet er litt større en det skal være, men det presses greit på plass igjen...

17. november
Da har jeg sydd i siste armen og jeg er fornøyd. Bare balsambehandlingen igjen nå. Det gjøres i morra formiddag så den er tørr til å bli fraktet med på jobb på mandag.

Gleder meg til å høre hva mottakeren sier når han får den i julegave. Siden han ikke aner at genseren er "reddet" fra søplesekken.

Dette har virkelig vært et spennende og morsomt prosjekt. Elsker bare slike ting. 

Tusen takk for sofaen:) 

4 kommentarer:

LivM sa...

Bøyer meg i støvet for denne operasjonen. Utrolig flott resultat, gratulerer!

Bente K L sa...

Du er kjempeflink.Den bleisjikkelig fin :)

Bugla1963 sa...

Tusen takk for gode kommentarer...

Veronica Habbestad sa...

Så flink du er!!! Det ble skikkelig flott :)