tirsdag 10. januar 2012

Tunikan min er på gang.....

Kjøpte garnet Alpa i november og tenkte å strikke meg en jakke, men har lett og lett siden etter et mønster jeg vil ha. Så dukket plutselig denne linke opp, da var jeg jo helt frelst. 



Her måler den vel 40 cm.
Nå er det bare å strikke til det måler 55 cm for da skal det økes et par ganger før armene skal strikkes.



Nå begynner den å bli vrien å håndere, må flytte den rundt hele tiden. Så det ska bli godt å avslutte den i løpet av helga.... kanskje?



For i dag ble det ikke så mye strikking for det var tomt for både foccacia (bildet) og pitabrød. Så da ble det nybakt pitabrød til tacoen.

Her finnes oppskriften på foccacia:
http://bugla1963.blogspot.com/2011/02/foccacia.html



Ferdig og strålende fornøyd, akkurat passe. Strikket den i Alpa fra Trysil Garn (Europris). Det står 550 gr i mønsteret, men jeg brukte kun 350 gr. Så det garnet er mye drøyere... Skal strikke en jakke nå med 1000 gr og har igjen 750... tror jeg skal satse på at det holder:)


Men først skal jeg "kaste" meg over disse boksene... og strikke en sommerkjole til ene barnebarnet. Og så den halsen som jeg har begynt på snørrogførtiganger og aldri får til slik jeg vil!



1 kommentar:

Ruth sa...

Den tunikaen er kjempefin! Kunne nok tenkt meg den eg også, men har for tida alt for mykje anna som eg skulle strikka...