torsdag 26. januar 2012

En ny tunika er på gang...

Når min tunika var ferdig da så den eldste datteren den på facebook og ville jo ha lik. Så da rauset jeg inn på syrommet å fant frem pinner igjen og begynte å strikke. Hun ønsket seg lange armer og det skal det bli. 

Her finnes mønsteret på tunikan: Julekjolen til høyre finnes i denne boka: 

Det har ikke blitt strikket så mye denne uka den har vært fylt av bursdager, styremøter og kurs på jobben. Men i helgen skal det strikkes masse. Kjøpte meg en kakeform på 18 cm som skal prøves ut med min supergode sjokoladekake...Slik skal den bli, men denne gangen blir det lange armer.

Da er armene lagt opp, sirlig regnet ut hvor mye masker.


Denne er i str S. Så jeg la opp 100 masker, så felte jeg som på bolen og da hadde jeg 40 masker igjen. Så lag jeg ut 8 masker så det skulle passe til mønsteret.


Så da er jeg kommet hit. Ble litt andre ting i helga for jeg ventet på mål til armen. Så nå skal jeg øke til 76 masker så jeg har samme antall som bolen har så mønsteret passer der også. Det blir omtrent for hver 7 omg (6 omg mellom hver felling).


Her er min eldste datter sin tunika. Er riktig spent på om armene er i riktig lengde.

Så da var to stk klare.... og i morgen kveld skal det bli en til på pinnene... og så blir det en i 4 år også til minste mor i slekta, men det blir nok litt mindre mønsterborder på den.

3 kommentarer:

Gunn-Hege sa...

Nydelig, og nydelige farger også!!!!

Evak sa...

Kjempefine Tunikar :-) fine farver var det også :-)

Nina Kristin sa...

Så nydelige de var!!:) Sånn SKAL jeg ha med lange armer!!! Heheh om jeg klarer å lage armer da...
Elsker bloggen din!! Lista med hva jeg vil lage blir bare lengre og lengre for hver gang jeg kikker innom her;)
Håper du får en herlig helg:)