fredag 28. oktober 2011

Frakken til han rødluskefar med belte.
Legg opp 90 masker med garn som har ca 75 meter på 50 gr. med pinne nr 6. Strikk 2 pinner rett. Fortsett i glattstrikk i 10 pinner, fell 6 masker jevnrt fordelt på neste pinne (rett), strikk 3 pinner og fell nye 6 masker på neste rettpinne. Strikk 3 pinner og fell yterligere 6 masker. Strikk til du kommer opp til armene.


Fordel maskene med 13 masker på venstre forstykke, 8 masker til arm (settes på egen pinne), 30 masker til rygg, 8 masker til arm (settes på egen pinne), 13 masker til høyre forstykke.

Strikk over de første 13 maskene, 7 pinner glattstrikk, på 8 pinne strikkes de to første maskene sammen, dette lager halsen. Fortsett til du har 8 masker igjen på pinnen, men fell ikke av, disse skal brukes til å lage hette av. Strikk et andre forstykket likt, men fell de siste maskene på pinnen hvis du starter med vrang omg. Strikk ryggen rett opp og like lang som forstykkene. Sett alle maskene på samme pinne og strikk videre i glattstrikk, dette skal bli hette. Men fell på første rette pinne til 34 masker, ca hver 3 maske. På 3. pinne starter økningen til hetta. Sett merke midt på og øk en maske på hver side med å plukke opp tråden fra forrige omg og strikke den vridd rett. Øk på hver pinne med rette masker til hetten er lang nok for å nå over håret til nissen, på min ble det 22 økninger. Maske sammen så det blir en hette. Eller fell av og sy sammen.


Armer:
Strikk de 8 maskene som står igjen fra bolen, plukk opp ca 10 masker på hver side oppover. Strikk til armen når håndleddet og fell av.

Nå mangler kanten rundt resten.

Den er heklet med å legge opp 7 lm, hekle så du har 4 staver i bredden, hekle så lang du skal ha kanten. Sett på 12 cm (dobbelt lengde) med tråder som kan toves på nettet med at de to på hver side er frie, de skal brukes til å sy med etterpå. Tov den i maskinen og sy den på nede først og så i den vrang omg på oversiden.

Ingen kommentarer: