fredag 18. februar 2011

Restegarn kan bli...........

Denne genseren danner grunnlaget for at jeg fikk idè om å strikke opp restene til halser til unger. Disse barnebarna og flere til trenger det og de er så praktiske. Det er mange år siden jeg strikket dette sist, så her må det graves dypt i hukommelsen. Etter utregning med strikkefasthet så jeg fant riktig antall masker kom det meste av seg selv. Utrolig hva som sitter i fingrene når en først starter.
Jeg hadde ca 500 gr igjen etter genseren, litt irritert når en tross alt har betalt 574 kroner for garnet og mønsteret. Når jeg var ferdig så rev jeg mønsteret i biter for den genseren skal jeg aldri strikke en gang til. Alt for mye arbeid. Bestilte gråtassmønsteret i dag, ser mye enklere ut. Så over til halsene. Blir nok noen ja, muligens 4 stk. Er på tredje nå og er ikke halveis i garnnøstene enda. Den siste blir nok i mange farger.

 Første halsen er ferdig.....

Rundt bak og litt spiss foran lagde jeg den.

Et nøste med lyseblått måtte jo også brukes opp.
Så denne ble til mitt eldste barnebarn.

Legg opp 82 masker, strikk 1 vridd rett, 1 vrang i ca 12 cm.
Snu strikketøyet med vrangen ut, for da blir retten ut når du bretter den dobbelt.

Strikk 2 masker av hver andre maske så du øker med 41 = 125.  Det vil si at jeg strikk alle vrange masker dobbelt, 1 maske foran og 1 maske bak.
Bakstykke: Strikk ¼ av halsen, snu og fell 5 masker på vei tilbake, strikk til likt på andre siden av halsen og fell 5 masker. Strikk frem og tilbake videre.  Fell 1 maske i starten av hver omg - 3 ganger. Så felles det 3 masker - 2 ganger, 5 masker- 2 ganger. Fell resten.
Forstykket: Fell 5 masker på hver side, 1 maske – 3 ganger, 3 masker til du ikke har flere masker igjen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjempekjekke halser. Fikk mange gode tips med å lese gjennom didde oppskriftene